Bezoek aan Gdansk 17 t/m 21 augustus 2018

Eerste dag, vrijdag 17 augustus

De dag van de heenvlucht.

We ontmoetten elkaar en de reisleiding, Magda en Monika van MMcontact, op Eindhoven Airport. Na de vlucht troffen we in het hotel de mensen die met eigen vervoer gekomen waren. Heel Gdansk was in de ban van de jaarmarkt Dominikanski, die zorgde voor grote drukte op straat. Daar deden we ons voordeel mee. We hadden op straat voor het hotel een plek toegewezen gekregen om te spelen. Het publiek stroomde toe en was enthousiast. 


De Cancan van Offenbach

Tweede dag, zaterdag 18 augustus

We kregen een rondleiding door de stad van een Poolse mevrouw die overigens perfect Nederlands sprak. Na de stadswandeling bezochten we het Solidarnosc museum. Onze gids beleefde daar haar jeugd opnieuw. De hele overgang van communisme naar socialisme werd uitvoering toegelicht. Zo uitvoerig dat we ongeduldig werden. We wilden weer spelen. Op verzoek werd het museumbezoek wat ingekort en zo kwamen we weer op straat terecht om enkele setjes te spelen.

{gallery}


Padam Padam van Edith Piaf

 Derde dag, zondag 19 augustus

Er stond een fietstocht op de planning. Dus te voet naar de fietsverhuurder, alwaar een kennis van Monika ons al stond op te wachten. Hij was de gids. Na enkele tegenslagen, waarbij De Neut in het ziekenhuis terecht kwam werkten we toch ook nog het hele programma af. Daarna snel naar het hotel, verkleden en spelen.

Monkeyman van Amy Winehouse. En, jawel hoor, de polonaise. Tja, je bent in Polen of je bent niet in Polen.

 

Vierde dag, maandag 20 augustus

 

 

Bert Staal met z'n tractoract. Ja, je moet toch wat op zo'n boot.

Met de boot naar Gdynia en vandaar met de boot naar Hel, vervolgens per boot terug naar Gdynia en na de lunch in de bus naar Sopot om te spelen op de Molo, langste houten pier van Europa. De verwachte grote drommen publiek bleven uit. Vervolgens verder in de bus naar Szymbark. Helaas waren er meer mensen die die dat idee hadden. Stapvoets bracht de bus ons de 50 km naar een soort pretpark waar o.a. het diner voorzien was en een bierproeverij van lokale bieren. Vervolgens weer snel terug (de file was opgelost) om weer op straat te spelen.

 

Vijfde dag 21 augustus

Daarna keerden we huiswaarts, met achterlating van Magda en Monika, onze onvolprezen reisleiding. Zij hadden nog een klus te doen in Gdansk. Als dank voor hun inspanningen als reisleidsters (en wat een klus moet dat zijn met de Wilhelminafanfare) kregen ze een Fanshirt van de fanfare.

 

Image
info@wilhelminafanfare.nl
© 2024, Wilhelmina Fanfare

Schrijf je in als Fan van de fanfare

We houden je op de hoogte van onze optredens

Ledenmenu