Wilhelminafanfare in Kraków 2016

Het fanfareweekend van 2016 vond plaats in Kraków onder de bezielende leiding van Magda en Monika van mmcontact.eu. Beide dames zijn van Poolse afkomst. Zij regelden voor ons een reis met excursies om nooit te vergeten. Zo kregen we een stadswandeling, een rondleiding door Nowa Huta, een socialistisch realistische modelwijk, waar we werden rondgereden in heuse Trabantjes en in een bus uit die tijd. We bezochten de Joodse wijk (Kazimiersk) met een rondleiding als waren we in de film Schindlers list, die daar grotendeels is opgenomen. Ook kregen we een wodkaproeverij. Muziek maken kwam ruimschoots aan bod. Zo speelden wij o.a. op de Grote Markt (Rynek Główny) voor de Mariakerk (Kosciół Mariacki), op de binnenplaats van het kasteel van Wawel, op een boot op de rivier de Wisła, in het park bij de zoutmijn van Wieliczka.

DSC01001

Op uitnodiging van de uitbater van café Alchemia speelden we op het dak van de kiosken op PLac Nowy in de wijk Kazimiersk. De fanfare als dakkapel. Hier maakten we ook kennis met de zapiekanka (de Poolse versie van de pizza), zeer de moeite waard.download 9Ook gaven we een concert in een theatertje in de buurt. We verbleven in hotel Wit Stwosz, om de hoek van de Grote Markt.

De laatste dag van ons verblijf lieten we ons rondleiden door Auschwitz en Birkenau. Een excursie om stil van te worden.

 

Bea Franssen maakte een leuke impressie over deze trip.

 

Image
info@wilhelminafanfare.nl
© 2024, Wilhelmina Fanfare

Schrijf je in als Fan van de fanfare

We houden je op de hoogte van onze optredens

Ledenmenu