In memoriam Jozef Huijbregts, overleden 18 oktober 2008

jozef 2008

 

 

 

 

Tot onze grote verbijstering is op 18 oktober 2008 onverwacht overleden onze eerste altsaxofonist Jozef Huijbregts. We zijn er stil van......

 

 

 

 Onze Joep

 

 Uit het Eindhovens Dagblad van 19 oktober 2008, necrologie

`Hij kende iedereen en iedereen kende hem'

Hij was een verenigingsmens bij uitstek. Eindhoven rouwt om de voortijdige dood van makelaar Jozef Huijbregts.

In de Eindhovense verenigings- en zakenwereld is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Jozef Huijbregts. Hij stierf zaterdagmorgen op 51-jarige leeftijd na een rondje hardlopen. Huijbregts was een zeer bekende figuur in Eindhoven. Niet alleen als makelaar in onroerend goed, maar ook als verenigingsmens.„Hij kende werkelijk iedereen en iedereen kende Jozef', zegt André Meerhoff, een van zijn vele vrienden. Huijbregts was een rasechte Eindhovenaar. Geboren in de binnenstad, aan de Prins Hendrikstraat, in een familie van negen kinderen. Hij volgde de voetsporen van zijn vader en grootvader, die respectievelijk makelaar en taxateur waren. Eindhoven leerde hem in 1992 als verenigingsmens beter kennen toen hij optrad als adjudant van stadsprins Marketerius, ofwel Berry Geerts. Hij was bestuurslid van de evementenorganisatie Couleur Locale. Op muzikaal gebied blies hij letterlijk zijn partijtje mee: hij speelde saxofoon bij zowel de vriendenclub van de Wilhelmina Fanfare als carnavalsband De Tweedracht. Tijdens de intocht van Sinterklaas trad Jozef Huijbregts bovendien steevast op als Hoofdpiet. Huijbregts was een geoefend hardloper. Vorig jaar liep hij de Newyorkse marathon uit, samen met zijn vrouw (die eerder over de finish kwam). In Eindhoven verscheen hij meerdere malen aan de start voor de halve marathon. Huijbregts was, zegt André Meerhoff, `een bruggenbouwer'. „Hij wist overal oplossingen voor en kende overal de weg."

Jozef Huijbregts laat een echtgenote en twee dochters achter. De uitvaartmis is donderdag om 11 uur in de St. Joriskerk.

Image
info@wilhelminafanfare.nl
© 2024, Wilhelmina Fanfare

Schrijf je in als Fan van de fanfare

We houden je op de hoogte van onze optredens

Ledenmenu