Gebeurtenissen in het Anne Frankplantsoen 2004

annafr2004(Uit het Eindhovens Dagblad)

EINDHOVEN - De negatieve gebeurtenissen die in het Eindhovense Anne Frankplantsoen hebben plaatsgevonden, kunnen voorkomen worden door jaarlijks een aantal evenementen te organiseren in het plantsoen. Loco-burgemeester Mariëtte Mittendorff zegde gisteren tijdens de buurtmanifestatie in het plantsoen toe, hieraan haar medewerking te verlenen.

„Als er vaak activiteiten zijn is er meer controle. Het plantsoen wordt dan minder interessant voor mensen die iets kwaads in de zin hebben, en dus wordt het veiliger", vindt Mittendorff. De loco-burgemeester haakt hiermee in op het voorstel van Dorothee Foole - één van de initiatiefnemers van de buurtmanifestatie - om dit jaar op 12 juni de 75e geboortedag van Anne Frank aan te grijpen als een mooi moment om iets in het park te organiseren. „We moeten ervoor zorgen dat het plantsoen weer toegankelijk wordt voor iedereen. Daarom moeten we niet eenmalig iets organiseren", vindt de loco-burgemeester, die als wethouder tevens het thema veiligheid in haar portefeuille heeft. „We moeten meer van dit soort momenten aangrijpen om iets in het plantsoen te organiseren."

Petitie

Mittendorf was gisteren in het Anne Frankplantsoen aanwezig om een petitie in ontvangst te nemen. De buurtbewoners wilden hiermee laten zien dat ze het niet langer pikken dat het Anne Frankplantsoen en het aangrenzende Gebroeders Hornemannplantsoen als zo ongeveer de beruchtste stukjes groen van Nederland worden gezien. Een paar honderd mensen, voornamelijk omwonenden van de plantsoenen en heel veel media, bezochten de manifestatie. In de kou genoten zij van de optredens van een aantal bands. Vooral de Wilhelminafanfare kreeg de stemming er, ondanks de kou, goed in. Voor de kinderen was er onder meer een voorstelling van het jeugdtheater van Mario van Erp, en Ineke van Dongen wist hen te boeien met de Middeleeuwse vertelling 'Het Takkenwijf.

De meeste omwonenden van de plantsoenen zien het wel zitten dat er vaker iets georganiseerd wordt. „Maar dan wel graag in de zomer", zegt Roel Henskens, terwijl hij op en neer springt om zijn tenen warm te houden. „Midden januari is het echt te koud voor een evenement."

Henskens en zijn vrouw Jolanda komen dagelijks in het plantsoen om hun hond uit te laten. „Maar 's avonds zie je me hier niet", vertelt Jolanda. „Dan zie je te veel activiteiten die ik niet hoef te zien." Het stel is blij met het initiatief van hun buurtgenoten om iets te organiseren dat het imago van het plantsoen opkrikt. „Het is een mooi park, dat moeten we niet vergeten", zegt Jolanda.

Tevreden

Mede-organisator Dorothee Foole is erg tevreden over de manifestatie. „We hebben kunnen laten zien dat het plantsoen het niet verdient om het beruchtste plantsoen van Nederland te zijn. Het gaat ons erom dat het gedoogbeleid omtrent de homoprostitutie en drugsproblematiek verdwijnt. We gaan Mittendorff dan ook zeker aan haar beloften houden. Ze heeft duidelijk aangegeven dat er harder opgetreden wordt."

Image
info@wilhelminafanfare.nl
© 2024, Wilhelmina Fanfare

Schrijf je in als Fan van de fanfare

We houden je op de hoogte van onze optredens

Ledenmenu