Spelers

Spelers

SLAGWERK

Pleinfeest02Bert Staal. Bertje. Drums. Onze eerste Belg. Geeft kleur aan de fanfare, komt bij vrijwel elk optreden als laatste aanrennen om nog net op tijd in te kunnen vallen. Maar, dat moet gezegd, is ook altijd weer als laatste weg.

Hans Boerrigter. HansB. Drums. Onze orkestfysiotherapeut, let op houding en ergonometrie en behandelt desgewenst. Komt ook meestal iets later.

BAS

Edwin Verhoeven. Speelt ook tuba als het moet. Ons eerste jeugdlid en sinds hij in de Lichttoren woont ook onze eerste yup. Tegenwoordig nog bijna de enige die bij optredens met overnachting 's-avonds laat weggaat om pas bij het ontbijt terug te keren. 

Hans Huijbregts. HansH. Moest als nieuw lid de hele fanfare uitnodigen voor zijn verjaardag, omdat dat de enige manier is om in het bezit van een roze jasje te komen. Heeft het beheer over de fanfarekas na 16 jaar overgedragen aan Kees.

Hans Neutkens. Ook bekend als zanger. HansN ofwel De Neut. Kastelein in ruste. De enige die vanaf het begin lid is van de fanfare en dat zonder hiaten. Is een beetje in het slop geraakt nadat hij zijn partijen niet meer kan lezen als hij zijn brilletje niet onder handbereik heeft. Denkt dat hij alle partijen uit z'n hoofd kan spelen op optredens. 

TROMBONE

Marjan Hesling. Hesje. Iets te dominant voor de fanfare en aanpalende mannen, vooral als het om organiseren gaat. Probeert binnen de trombonesectie de teugels strak te houden.

Dook Pulles. Jodocus. Tweede Belg, maar is teruggekeerd naar Nederland. We weten nu niet of we hem als Belg of als Nederlander moeten benaderen. Heeft het vak geleerd bij de roemruchte Stofhappers. Is ook van mening dat hij geen bladmuziek nodig heeft.

Bertus Honings. Was in verre verleden al lid, aanvankelijk op tuba, later op trompet en uiteindelijk op trombone, maar is vanwege verhuizing naar het verre Helmond en andere prioriteiten naar wij aannemen, opgestapt. Na verhuizing naar Eindhoven en andere prioriteiten, naar wij aannemen, heeft hij toch maar weer gesolliciteerd. De ballotagecommissie bleek barmhartig, dus hij zit er weer tussen.

TUBA

Roel van Wilgenburg. Roel Telecom. Onze Freizeitkapitän. Tegenwoordig ook webmaster en lid van de muziekcommissie. Mocht u meeuwen horen als u belt, dan zeilt Roel, en dat is nogal eens, want hij is met pensioen.

Frank Rijnders. Frank Zwager, mailmuts en webmaster. Heeft na al die jaren nog steeds problemen met de aanvangstijden van repetities, open podia en overige optredens. Maar weet wel altijd na het maandagse oefenen feilloos de pinda's te vinden. Verzorgt ook de communicatie binnen de club.

Louis Goossens. Tevens spreekstalmeester. Broodnodig voor het entertainment. Een optreden zonder Louis is eigenlijk niet leuk. Zoals hij de fanfare aankondigt, dat kan alleen hij: "Dames en heren, voor u staat de bijna niet gemengde Koninklijke Wilhelmina Fanfare". Speelde altijd tenorsax, maar stapte over naar tuba sinds hij zich 3 vingers afzaagde.

TENORSAX

Harrie van den Bor. Verzamelaar van saxofoons. Na 15 jaar afwezigheid weer teruggehaald. Is intussen een tikje exentriek geworden. Speelt soms op een zwarte saxofoon. Nou vraag ik je.

Herlinde van Dijck. Gespot in Italië op altsax. Ze schildert desgewenst ook uw woning. Woonde weliswaar bijna in België, maar wilde toch wel komen spelen. De fanfare had kennelijk zo'n aantrekkingskracht dat ze inmiddels verhuisd is naar Eindhoven.

ALTSAX

Kees Aerts. De penningmeester,  Ex-drummer van het Schoolorkest van het Augustinianum. Speelt ook in Klenbendje. Inmiddels de zoveelste pensionado. Heeft inmiddels de kas in handen. Als dat maar goed gaat met zo'n klein pensioentje.

Simon Tuip. De Visboer, tevens, naast De Neut, zangtalent, tenminste, dat vindt hij. Tegenwoordig ook 1e reserve tenorsaxofonist. Simon mocht indertijd bij de fanfare van de ballotage-commissie omdat hij zo'n mooie Volendammer is.

Jet Franssen. Van gewoon lid op altsax opgeklommen tot dirigent. Kreeg het vervolgens te druk dus moest afscheid nemen van de fanfare, maar kon ons toch niet missen.

TROMPET

Wilma Eilers. Al lang bij de fanfare en nog altijd in de beginfase van haar muzikale carrière. Net vóór haar 30-jarig jubileum als lid van de fanfare bevorderd van tweede- naar de sectie van eerste trompettisten. Organiseert één keer iets voor de fanfare, waarbij prompt de regen ruimschoots uit de hemel valt.

Bea Franssen. Onzen B. Zus van. Mocht weer bij de fanfare na een tumulteuze vergadering, is namelijk de vrouw van De Neut, dus kon eigenlijk om die reden geen lid worden. Speelt liever accordeon dan trompet. Ook als zangeres actief binnen de club, al dan niet samen met haar echtgenoot.

Fred Huijbregts. Broer van Hans. Speelde al eerder mee, ging weg maar kon ons toch niet missen.

Jeroen Maasland. Aangezocht omdat we iemand nodig hadden in Gdansk. Beleefde aldaar, ondanks zijn lidmaatschap van de roemruchte Lighttown Bigband, naar eigen zeggen zijn muzikale hoogtepunt bij de straatoptredens in Polen. Doet zich ook gelden als arrangeur.

MUZIKALE LEIDING

Jan Dijkstra. Dirigent en trombone, soms ook bas. Heel af en toe ook zang.

RESERVESPELERS

Guus Baten. Trombone.

Jolande Janssen. Trompet en zang, al dan niet in het "Amsterdams". 

Francien Dechesne. Tenorsax. Wilde niet langer blijven in verband met drukke werkzaamheden in Delft en/of Leiden en haar tweewielerhobby.


ERELEDEN

Huib Franssen. Vader van de dames Franssen en schoonvader van de Neut. Overleden in 2001.

Rein Welschen. Oud burgemeester van Eindhoven. Overleden op 17 september 2013.

Jozef Huijbregts. Eerste saxofonist van de fanfare. Plotseling overleden op 18 oktober 2008.

Henk van Mil. Oprichter en oud dirigent van de Wilhelmina Fanfare. Benoemd tot erelid op14 november 2015.

Image
info@wilhelminafanfare.nl
© 2024, Wilhelmina Fanfare

Schrijf je in als Fan van de fanfare

We houden je op de hoogte van onze optredens

Ledenmenu